Webinar

NIPT vanaf 1 april 2023 - wat verandert er?

1 april 2023

De gezamenlijke Regionale Centra voor prenatale screening (verenigd in de Coöperatie Landelijk Bureau Prenatale Screening, CLBPS) en het RIVM Centrum voor Bevolkingsonderzoek organiseren een webinar over de invoering van de NIPT als vast onderdeel van de prenatale screening per 1 april 2023. Tijdens deze scholing komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Inhoudelijke toelichting op de veranderingen in de NIPT
  • Wat verandert er rond de nevenbevindingen?
  • Veranderingen in de counseling over de NIPT
  • Praktische informatie over de transitie van TRIDENT studies naar NIPT als reguliere screening (maart en april 2023)
  • Praktische wijzigingen in de registratie: van aanvraag tot uitslag en toestemming vragen

Doelgroep
Dit webinar is onderdeel van de verplichte (bij)scholing voor counselors. Medewerkers van de Regionale Centra en overige belangstellenden kunnen eveneens het webinar volgen.

Er is voor dit webinar accredidatie toegekend voor 2 punten door: KNOV, NVOG, en V&VN. Wij houden als grens aan dat er minimaal 80% van het webinar bekeken moet zijn om de punten te krijgen.  Er wordt geen Bewijs van Deelname gestuurd. 

Let op: Om ervoor te zorgen dat u zich bij de start van het webinar niet opnieuw hoeft te registreren, dient u het webinar te bekijken via hetzelfde apparaat en in dezelfde browser als waar u zich heeft aangemeld. Mocht dit niet lukken, dan kan het zijn dat u zich opnieuw moet registreren. Houd daarom voor de zekerheid bij de start van het webinar uw BEN-, BIG-nummer en AGB-code bij de hand.